Site Overlay

Гръцки сладки – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Орехите слагаме на един ред в суха тава и запичаме. Охлаждаме ги напълно и смиламе.

Вземаме си купа и поставяме маслото, захарта и ванилената захар.

Разбиваме с миксер докато сместа стане гладка. Добавяме на тънка струйка към сместа зехтина, а след това и жълтъците – един по един.

Готовата смес разбиваме хубаво.

Изсипваме и брендито и отново разбиваме.

В друг съд смесваме брашното и бакпулвера и тях добавяме към маслената смес и объркваме докато се получи леко ронливо тесто.

От тестото оформяме топки с големина на орех, като по средата поставяме от смлените орехи и притискаме отново, като оформяме топче.

Подреждаме сладките в тава върху хартия за печене и печем около 25 минути.

След като извадим от фурната оставяме в тавата 5 минути и после внимателно овалваме гръцките сладки в пудра захар.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *