Site Overlay

Гъбена чорба от печурки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Гъбена чорба от печурки, която е и много полезна.

Нарежете на ситно лука, моркова и целина. В тенджерка налейте 1 кафяна чашка зехтин, сложете зеленчуците, захлупете съда и задушете за 10 мин. разбърквайки от време на време. Към задушените зеленчуци прибавете нарязаните на филийки гъби.

Налейте около 1 л топла вода. Посолете и варете супата 15 мин. след което добавете ориза и довършете готвенето на гъбите със зеленчуци. Овкусете с щипка наситнен магданоз, естрагон и щипка черен пипер.

Отстранете тенджерата от котлона и излейте на струйка сметаната, като бъркате енергично с телена бъркалка. Поднесете ароматна супа от гъби гореща. Много вкусна чорба се получи!

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *