Site Overlay

Гъбена яхния с месо – Рецепта

“Приятен апетит с порция гъбена яхния с месо “

Начин на приготвяне:

Месото нарязваме на кубчета и слагаме в нагорещена мазнина да се пържи до златисто.

През това време си почистваме и нарязваме гъбите, лука, моркова и чесъна.

След като месото се е запържило, добавяме нарязаните на ситно лук и морков.

Запържваме за още 5 минути, добавяме нарязаните гъби и пържим още 5 минути.

Добавяме подправките, разбъркваме и добавяме виното и водата.

Оставяме ястието на тих огън да къкри около 10 минути.

Накрая добавяме разбитото брашно в малко вода и бъркаме вкусната яхния до сгъстяване.

Поднасяме гъбената яхния с месо, поръсена с пресен магданоз.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *