Site Overlay

Гъбен пай с рикота и билки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Гъбен пай с рикота и билки за почитателите на безмесни рецепти.

Вземаме средно голяма кръгла тава (около 20-25см). Покриваме с хартия за печене.

Оформяме бутер тестото в тавата, като притискаме и леко придърпваме краищата (кошничка).

Смесваме в купа видовете сирене, индийското орехче, сол, мащерка и пипер на вкус.

Използваме вилица, за да набодем дъното на нашата кошничка от тесто (около 10-тина бодвания с вилицата).

Изсипваме сместа върху бутер тестото.

В тиган с лъжица зехтин, добавяме диви гъби, след 2-3 мин добавяме лука, дюлята и намачканият чесън .

Когато гъбите започнат да омекват, добавяме бирата.

След като бирата се изпари на половина, добавяме подправките на вкус.

След 2-3 мин. добавяме соев сос, лимонов сок, захар.

След 2-3 мин. добавяме сос Хоисин.

След 2-3 мин. изключваме.

Изсипваме готовите гъби върху канапето от сирене, печем соления пай на 180-200 градуса за 15-25 мин.

По избор може да добавите яйце към гъбения пай.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *