Site Overlay

Гъбен пастет – Рецепта | Gotvach.bg

“Грабвайте филийка, защото гъбеният пастет е готов “

Начин на приготвяне:

За да започнем с приготвянето на гъбения пастет, се захващаме най-напред с основния продукт.

Сушените гъби ги накисваме във вряща вода и изчакваме да омекнат.

В тиган си разтапяме маслото и към него добавяме задушения лук, чесновите скилидки, нарязаните пресни гъби и мащерката.

Всичко това подправяме със сол и черен пипер който е според вкуса ви. Прибавяме и предварително отцедените гъби.

Заделяме гъбения бульон на страна.

Готвим, докато течността се редуцира и тогава сваляме от огъня.

Оставяме да се охлади и тогава прибавяме крема сиренето.

Готовата смес разбиваме в блендера до хомогенна смес.

Разпределяме готовия домашен пастет в херметически буркани.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *