Site Overlay

Гъби в глинен съд по италиански – Рецепта

Начин на приготвяне:

Обелете картофите, сложете в тенджера, залейте със студена вода, докато заври, след 5 минути сложете малко сол и варете до омекване в продължение на 15 минути

Има и друг по-полезен вариант! Готвене на пара! За целта обелете картофите, нарежете на желани форми и гответе в цедка на обикновена тенджера.

В същото време в картофите се запазват всички полезни вещества, за разлика от готвенето във вода!

Нарязваме лука и чесъна на ситно, запържваме в маргарин, добавяме нарязани гъби, салам Милано, домат, слагаме в керамични или глинени съдове, добавяме сварени картофи, подправяме със сол и черен пипер и поръсваме със настъргано сирене.

Печем гювечетата във фурната за около 15 -20 мин.

Да вие сладко с тези гъби в гювече.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *