Site Overlay

Гъби със зеленчуци по гръцки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Тази гръцка рецепта за гъби с пипер и билки е популярна и то с основателна причина!

Това зеленчуково ястие се приготвя много лесно и бързо. Може да хапнете като основно или като гарнитура към пиле и риба.

Има толкова много различни вкусове. Миксът от билки, чесън и зехтин изглежда прост, но наистина придава на зеленчуците прекрасен гръцки вкус.

Минимално миене на чинии, защото всичко е в един тиган и готово за 10-15 мин.

Възможност за промяна на тази гръцка рецепта е добавяне на пилешки гърди или бутчета без кожа, но не забравяйте да увеличите времето за готвене с 15 минути.

Може да замените пилето със сьомга или бяла риба като треска например. Можете да ги приготвите отделно и да добавите задушените зеленчуци, като гарнитура .

За диета без млечни продукти, пропуснете фетата!

Почистете гъбите, като отрежете края на стеблото, което е било в почвата.

Прекарайте гъбите под струя течаща вода, за да отстраните всички остатъци от пръст (гъби не се накисват). Изцедете ги и ги нарежете на тънки филийки.

Междувременно нарежете доматите или чери доматите на четири части. Почистете от семките чушките и нарежете на около 2 см парченца.

Загрейте зехтин в тиган. Добавете и лука, нарязан на малки парченца, и ситно нарязания чесън. Добавете чушките и гответе около 5 мин.

Добавете доматите (чери) и щипка сол, пушения червен пипер и билките риган мащерка (босилекът се слага накрая на готвенето). Добавете гъбите и черните маслини към вкусния аламинут.

Продължете готвенето на ястието с гъби в продължение на 10 минути, като разбърквате от време на време, докато се изпари водата, отделена от доматите. Добавете щипка лют червен пипер и черен пипер.

Сервирайте горещи гъбите със зеленчуци по гръцки.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *