Site Overlay

Гъби с ориз и млечен сос – Рецепта

Начин на приготвяне:

Почистете и измийте ориза много добре, накиснете го във студена вода. Обелете и нарежете лука на ситно. Измийте и нарежете печурките на филийки.

Разпределете всички предварително подготвени продукти в дълбока тава, полейте ги с 2-3 с.л. олио и 3 ч.ч. топла вода, посолете на вкус и поръсете равномерно с мащерка.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете около 50 минути.

За соса налейте млякото и водата в метален съд, поставете на котлона на умерен огън.

След като заври, добавете нарязаното на кубчета топено сирене и маслото, варете докато се посгъсти.

Поръсете сгъстеното млечно-сиреново сосче с черен пипер и посолете ако е нужно, на вкус.

Сервирайте гъбите с ориз, полети със сосче.

Лесно и вкусно ястие от гъби с ориз и млечен сос, което може да си хапнете на обяд или вечеря.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *