Site Overlay

Гъст боб – Рецепта | Gotvach.bg

“По-скоро манджичка, отколкото яхния се почули, но сме страшно доволни от резултата, защото гъстият боб е невероятен”

Начин на приготвяне:

Накиснете боба в студена вода за 1 нощ.

Изплакнете го добре и го прехвърлете в подходяща тенджера. Залейте с гореща вода (водата трябва да е 3 пръста над боба), сложете го на котлона и го оставете да заври.

Щом това стане, сменете водата, като новата отново трябва да бъде 3 пръста над боба. Оставете го да заври и повторете процедурата, като този път водата трябва да бъде 5 пръста над него.

Нарежете зеленчуците (доматите рендосайте) на дребно и ги прехвърлете в тенджерата. Овкусете със сол, черен пипер, чубрица и целина.

Оставете на среден огън до готовност на боба.

Следете и количеството вода – когато бобът е готов, трябва да имате и 2 пръста вода над него.

След това запържете брашното и червения пипер в олиото и започнете да добавяте бульона на боба на части и при непрекъснато разбъркване.

Върнете всичко отново в тенджерата с боб чорбата.

Добавете 1 ч.л. оцет и оставете гъстия боб на огъня за още 15-на мин.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *