Site Overlay

Гювечета със Сирене и Домати – Рецепта

“Такива гювечета с домати и сирене хапвахме като малки – даваме рецепта веднага “

Начин на приготвяне:

Сушеният лук се слага в гювечета – по 1 с.л. в гювече.

Залива се с олио, като цялото гювече се намазва с олио.

Сиренето се нарязва на малки парчета.

Слага се един ред сирене.

Доматът се измива много добре и се нарязва на кръгчета.

Върху сиренето се слага едно кръгче домат.

Отгоре се слага парчета сирене и най-отгоре се слага кръгче домат.

Поръсва се с черен пипер и се залива с 1 с.л. разтопено ГХИ всяко гювече.

Гювечетата със сирене се пекат 20 мин на 220 градуса на горен реотан.

Яйцата се разбъркват на пяна.

След като доматите са запечени, гювечета се заливат с разбитите яйца.

Гювечетата със сирене и домати се пекат 10 мин на 180 градуса.

Като изстинат, се обръща в чиния и се сервира с печена люта чушка.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *