Site Overlay

Гювеч със зелен фасул и тиквички – Рецепта

“Хапнете си хубаво от зеленчуковия гювеч, сега ви е паднало”

Начин на приготвяне:

Вземете една тавичка и в нея поставете обелените и нарязани на едри парчета картофи, тиквички, лук, домати и чушки.

Отцедете зеления фасул от водата и него прибавете към зеленчуците.

Поръсете с нарязан на дребно чесън и рендосана целина.

Прибавете и останалите подправки – черен пипер на зърна, червен пипер, дафинов лист и сол на вкус.

Налейте олиото, разбъркайте добре и залейте с топла вода, толкова, че да се покрият зеленчуците.

Поставете тавичката със зеленчуковия гювеч в загрята фурна и гответе на 220°C за около 40 минути.

Така приготвен, този гювеч със зелен фасул и тиквички е много лек и е чудесно лятно ястие.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *