Site Overlay

Гювеч със свински ребра, картофи и бамя – Рецепта

“Като знаете какво се крие под капака на гювеча със свински ребра, нямате търпение да го повдигнете, нали”

Начин на приготвяне:

С остър нож внимателно направете свинските ребра на порции.

Загрейте в тенджера олио и ги запържете за минута-две. Извадете ги настрани.

В същата мазнина задушете предварително почистени и нарязани на ситно лук, морков и целината.

Чушките също почистете и нарежете на тънки линийки. Добавете и тях в тенджерата. Разбъркайте. Ако усетите, че загаря, налейте малко вряла вода.

Щом зеленчуците омекнат, връщаме към тях и месото. Подправяме със сол, черен и червен пипер. Добавяме и чубрицата за аромат. Доливаме още малко вода.

Покриваме гювеча със свинско с капак и оставяме на тих огън за половин час.

Щом месото е добре сготвено, изсипваме ястието в тавичка, добавяме изчистената бамя и нарязаните на ситно домати от консерва.

Запичаме гювеча със свински ребра, картофи и бамя за още половин час в фурната на 200 градуса.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *