Site Overlay

Гювеч с нахут и свинско – Рецепта

Начин на приготвяне:

Свинско със зеле е класика, но защо да не добавим и нахут към това популярно ястие. Става много апетитен гювеч.

Празът се нарязва и се запържва заедно със чесъна. Месото се нарязва на кубчета и се добавя към праза. Запържва се до побеляване.

Прибавя се нарязаното кисело зеле.

Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Нахутът се отцежда и заедно с картофите се прибавя към пърженото зеле.

Поръсва се със червения пипер черния пипер и кимиона.

Разбърква се и се налива вода да се покрие сместа.

Варим ястието с нахут на бавен огън до пълното сваряване на ястието.

Време да сервираме готовия Гювеч с нахут и свинско!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *