Site Overlay

Десертен двуцветен крем с грис и рожков – Рецепта

Начин на приготвяне:

В тенджера сложете водата и прясното мляко. Поставете на котлона и включете на средно силна степен.

Добавяме захарта, маслото и ванилията. Разбъркваме докато маслото и захарта не се разтопят. След което намаляваме силата на котлона.

Ред е на гриса – добавя се на тънка струя, като непрекъснато енергично разбъркваме, за да не останат бучки по крема.

Щом кремът се сгъсти отделяме половината от него в друг съд и добавяме брашно от рожков. Разбъркваме много добре, до пълното му омесване.

Взимаме десертни купички или бурканчета.

На дъното им слагаме от белия крем с грис, а над него от кафявия с рожков.

Двуцветния десертен крем с грис и рожков прибираме в хладилника за няколко часа. Сервираме.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *