Site Overlay

Десерт на Катерина Медичи (Шоколадов пудинг и профитероли) – Рецепта

Начин на приготвяне:

Предлагам ви десерт от италианската класика Шоколадов пудинг с профитероли – един много обичан десерт в Италия.

Произходът на този десерт се дължи на готвача на Катерина Медичи. Профитеролите обикновено имат формата на могила Профитеролите се пълнят с крем Шантили, който можете да намерите в сайта, както и подготовката на самите профитероли.

В тенджера смесете всички сухи съставки (горчиво какао, захар и брашно). Налейте млякото, като разбърквате непрекъснато с бъркалка, за да избегнете образуването на бучки.

Поставете го на котлона и го оставете да заври, като отново разбърквате, докато започне да се уплътнява. Това отнема около 10 минути.

Изключете котлона и добавете шоколада и рома, като разбърквате, докато шоколадът се разтопи напълно.

Прехвърлете шоколадовия пудинг в купа и оставете да се охлади, като често се разбърква, за да се избегне образуването на коричка.

След като изстине, можете да покриете вашите профитероли и да поднесете с бита сметана и чашка горещо Еспресо. Насладете се на десерта на Катерина Медичи!

Съвет: Можете да приготвите крема – 500 мл мляко, 100 г какао и 100 г шоколад за по интензивен вкус и да гарнирате отново със сметана.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *