Site Overlay

Десерт с грис и сирене котидж – Рецепта

Начин на приготвяне:

В дълбока тенджера се налива водата заедно с щипка сол и се загрява до кипене.

Грисът се смесва със захарта и ванилията и се изсипва наведнъж във водата и веднага се започва да се бърка с дървена лъжица около 10 минути или докато се отдели от стените.

Сваля се от котлона, охлажда се и се прибавят яйцата едно по едно, като след всяко се бърка, докато се усвоят.

Добавя се сиренето и се смесва хубаво.

С помощта на лъжица за сладолед се правят грис топчета, които се нареждат в тава върху пекарска хартия на разстояние едно от друго.

Пече се в предварително загрята фурна на 160 градуса около 15-20 минути или до златисто.

Охлажда се и отгоре десертът с грис и сирене котидж се настъргва шоколадов кувертюр.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *