Site Overlay

Джамбалайя – американски пилаф – Рецепта

“Ах, как ще си хапнем обилна порция от американския пилаф Джамбалайя, вас също ви черпим”

Начин на приготвяне:

Измийте ориза и го поставете в купа със студена вода да престои за 20-30 минути.

Обелете и нарежете доматите на ситни кубчета. Почистете лука и чушките и нарежете на ситни кубчета.

Обелете и нарежете кренвиршите, нарежете ги на шайби.

В голям тиган нагрейте олиото и добавете шайбите кренвирш, запържете до златисто и ги извадете от тигана с решетъчна лъжица.

В същото олио прибавете последователно (с 3 минути интервал като разбърквате) лука, чушките, доматите, нарязаните скилидки чесън и доматеното пюре, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

Прибавете запържените шайби кренвирш и много добре прецедения ориз, разбъркайте и налейте гореща вода 1 пръст над продуктите.

След като заври, намалете огъня на слаб и затворете капака на тигана, варите до готовност на ориза.

Преди сервиране на пилафа поръсете с прясно нарязан магданоз.

Този американски пилаф е просто, вкусно и изобилно американско ястие. Това е креолско ястие на щата Луизиана на основата на ориз.

Можете да замените някои съставки с други, но оризът и доматите остават непроменените съставки на Джамбалайя.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *