Site Overlay

Джоб питки – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Активира се маята с прясното мляко, водата, захарта и малко от брашното /гъстота на кашичка/.

Добавя се солта, олиото и белтъкът от яйцето. Замесва се тесто, втасва.

Дели се на 8 питки.

Всяка питка се разточва, намазва се с олио, прегъва се на две / полукръг/ отново се намазва с олио и се прегъва още веднъж.

В получените джоб питки се слага мек колбас, кашкавал, сирене.

Намазват се малките питките с жълтък, поръсвате се със сусам.

Пекат се джоб питки на 200 градуса до готовност.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *