Site Overlay

Джолан с картофки и моркови в глинен съд – Рецепта

Начин на приготвяне:

Първо, започваме да си приготвяме марината, като разтопяваме маслото и към него добавяме сладкия червен пипер, чилито, едро счукания черен пипер и сол.

Всичко това размесваме много добре. Натриваме месото много добре от двете страни.

На готовия маринован джолан правим с остър нож малки джобчета, в които слагаме по една скилидка чесън.

Поставяме джолана в глинен гювеч и прибираме в хладилника.

Оставяме да престои едно денонощие в хладилника.

Вадим гювеча от хладилника около половин час преди печене.

Подготвяме си картофите, като белим и ако са дребни, можем да поставим цели, а ако са едри – режем на две.

Почистваме морковите и тях нарязваме на колелца.

Посоляваме малко, подправяме и поставяме в гювеча.

Наливаме малко вода в гювеча и поставяме във фурната.

Винаги слагаме в студена фурна и тогава включете печката.

Печем около 3 часа, като първия час печем на силна фурна, а останалите 2 часа на по-слаби градуси.

По желание, когато е готов джоланът с картофки и моркови в глинен съд, премахваме капака, за да се запече.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *