Site Overlay

Дзукото с бишкоти – Рецепта

“Лесен сладкиш, който ще очарова всеки, който го опита от първата хапка – Дзукото с бишкоти”

Начин на приготвяне:

За това Дзукото желатинът се залива с 70-80 мл студена вода и се оставя да набъбне.

Жълтъците се смесват с нишестето и брашното, разбъркват се и се разреждат с част от млякото.

Останалото мляко заедно с 200 г от захарта се поставя на котлона до завиране. Излива се към жълтъците и се връща на котлона. Кремът се вари до сгъстяване. Прибавя се желатинът и се оставя да изстине.

Белтъците се разбиват на сняг с останалата 70 г захар и сиропа от сладкото от смокини.

Изстиналият крем се разбива и към него се добавят белтъците.

Обла купа се облепя със стреч фолио.

От едната страна част от бишкотите се изрязват на остър ъгъл. Потапят се за секунди в кафето и се нареждат на дъното на купата с острата част надолу.

Излива се половината крем и се поставят парченца от смокините и бишкоти.

Поставя се останалият крем, смокини и се завършва с бишкоти.

Дзукотото се поставя в хладилник за няколко часа.

Обръща се в поднос и Дзукото с бишкоти се поръсва с какао.

Да ви е сладко!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *