Site Overlay

Диетична желирана тортичка – Рецепта

Начин на приготвяне:

Към едната кофичка скир добавяме сиропа от агаве, 2 с.л. цедено мляко и какаото. Разбъркваме добре.

Разтваряме 1 пакетче желатин в 1 с.л. вода, загряваме го за 2 секунди и го сипваме в сместа.

Разбъркваме и изсипваме в покрита с прозрачно фолио малка форма с отделящо се дъно. Заравняваме и прибираме в хладилника за 20 минути.

Втория пласт приготвяме, като смесваме плодовото мляко с ананас, 2 с.л. цедено мляко, 2 с.л. от обикновения скир разтвореното предварително в 1 с.л. и загрято второ пакетче желатин.

Разбъркваме и изсипваме върху първия слой. Прибираме в хладилника за 20 минути.

Третия слой правим, като смесваме плодовото мляко с вишни, 2 с.л. цедено мляко, 2 с.л. обикновен скир и повтаряме процедурата по разтваряне и добавяне на 1 пакетче желатин. Изсипваме върху втория слой и прибираме в хладилника за 20 минути.

Последният слой приготвяме, като към скира с ванилия добавяме разтворения и загрят последен желатин.

Разбъркваме и изливаме отгоре върху третия пласт.

Прибираме диетичната торта за една нощ в хладилника.

Преди поднасяне декорираме отгоре диетичната желирана тортичка с малинов или друг топинг по желание.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *