Site Overlay

Диетично печено пиле с кореноплодни – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пилето се изчиства и измива. Осолява се и се поставя в средата на тавата, в която ще се пече.

Лукът се реже на полумесеци, моркова – на колелца, пащърнака – на кубчета, сладкия картоф и картофите – на ленти.

Всички нарязани зеленчуци се посоляват. Поливат се със зехтин и се разбъркват. Сипват се в правоъгълна тава около пилето.

Подправките червения пипер, ригана, мащерката, ригана и пресования чесън се смесват.

Сипва се 1-2 с.л зехтин, сол и с тази смес се намазва пилето от двете страни.

Налива се в тавата бялото вино. Покрива се с алуминиево фолио и се пече във фурна 2 часа.

Когато пилето с картофи се изпече, се маха фолиото и се запича само отгоре до златиста коричка диетичното печено пиле с кореноплодни.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *