Site Overlay

Домашен ванилов крем с парченца шоколад – Рецепта

Начин на приготвяне:

В подходящ съд слагаме на котлона да заври около 800 мл от прясното мляко.

Отделяме в отделна купичка около 200 мл или 1 чаша от млякото.

В нея разтваряме нишестето заедно със захарта и ванилията.

В друг съд отделяме само жълтъците на яйцата.

Когато млякото на котлона заври, слагаме маслото и намаляваме огъня. Изчакваме да се разтопи.

Щом това стане, добавяме останалото подсладеното мляко с нишесте и жълтъците.

Бъркаме ваниловия пудинг и оставяме на котлона, докато сместа не се сгъсти.

Сервираме домашния ванилов крем с парченца шоколад в десерти купички и отгоре украсява е с натрошен черен шоколад.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *