Site Overlay

Домашен горещ шоколад с алкохол – Рецепта

“От този домашен шоколад определено ще се сгреете, само по-внимателно с коняка”

Начин на приготвяне:

1. Шоколадът се начупва и се разтапя на водна баня до кремообразна консистенция.

2. Разтопеният шоколад се разделя по равно в 2 чаени чаши.

3. Прибавя се гореща вода и се разбърква до пълно смесване.

4. Прясното мляко се стопля и се прибавя, след което се разбърква.

5. Прибавя/т се по 1-2 капачки от ягодовия сок във всяка чаша и се разбърква.

6. Прибавя се по 1 ч.л. мед във всяка чаша и се разбърква.

7. Прибавя се по половин капачка от алкохола във всяка чаша и се разбърква.

8. Прибавя се по половин ч.л. канела във всяка чаша и се разбърква. При желание канелата може да е на пръчици.

9. Препоръчително е горещият шоколад с алкохол да се разбърква периодично, докато се пие, тъй като бързо се сгъстява.

Рецептата за домашен горещ шоколад с алкохол е изпълнена.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *