Site Overlay

Домашен десерт от пържено мляко – Рецепта

“Не сте и предполагали колко страхотен е десертът от пържено мляко – чудатите неща са най-интересни и в случая – вкусни”

Начин на приготвяне:

Заделям 1 чаша от млякото и останалото го слагам да заври със захарта, канелата и лимоновата кора.

Разбивам царевичното нишесте със заделеното мляко и изсипвам към заврялото мляко, като преди това отстранявам пръчката канела и лимоновата кора.

Оставям да ври, докато се сгъсти, като бъркам постоянно.

Изсипвам в продълговата тава, завивам със стреч фолио и оставям да изстине. Оставям в хладилника за една нощ.

Нарязвам сместа. Панирам с брашното и яйцата.

Като изстине панираното кисело мляко, овалвам в захар и канела на прах /по желание/. Поднасям чинията, украсена с плодове по избор.

Домашният десерт от пържено мляко е разкошен!

Източник: Алида Сълзин – Кулинарна мрежа

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *