Site Overlay

Домашен Искендер кебап – Рецепта

Начин на приготвяне:

Какви са съветите за приготвяне на Домашен Искендер кебап?

Трябва да сложите месото във фризера 1 ден предварително. Режете месото на тънки филийки.

Можете да направите марината за месото за Искендера – става много вкусно!

Преди да го сложите във фризера, в дълбока купа направете марината от посочените продукти и натопете месото в него за 1 час.

След това извадете месото от купата, увийте го в стреч фолио и го сложете във фризера.

Когато ще готвите Искендера, извадете месото от фризера за 10 минути на стайна температура и нарежете на тънки резени с помощта на остър нож, за да са наистина фини филийките месо.

След като нарежете месото, сотирайте с олио и добавете подправките.

За соса: разтопете маслото в тиган и бъркайте, като добавите зехтина и пиперковата салца (паста).

Добавете консервираните рендосани домати или настъргания пресен домат, солта, черния пипер и водата и гответе до сгъстяване. Дръпнете от котлона готовия сос.

Смесете киселото мляко и чесъна, добавете малко сол и разбийте добре. Сложете в чиния за сервиране или метален поднос, нарязания на кубчета хляб.

Отгоре наредете месото и залейте с доматения сос.

В единия или в двата края на подноса с вкусния кебап сложете от чесновото кисело мляко и ръснете всичко отгоре с лют червен пипер, който може да загреете на котлона с краве масло, а после да полеете Искендера.

Източник: Eli Dieva – Кулинарна мрежа

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *