Site Overlay

Домашен локум с розова вода – Рецепта

“По-хубав от домашния локум рядко сме срещали, особено от този с розова вода – подсладете се”

Начин на приготвяне:

Една прекрасна рецепта за домашен локум, който със сигурност ще се хареса на всички.

Взимаме една голяма незалепваща тенджера, вътре прибавяме водата и захарта, слагаме на котлона захарта да се разтопи, по това време разтваряме два пакета и половина от натуралното нишесте с розовата вода и малко чиста вода, разбъркваме добре, да няма бучки.

Прибавяме нишестето към сиропа и се започва най-трудното непрекъснато бъркане, след като се сгъсти, намаляваме котлона на ниска степен и бъркане за около 20-30 минути и много е важно да внимаваме да не изгори.

Бъркаме непрекъснато без минута пропуск.

След като вече е готово и са минали около 30 минути и от бъркането, прибавяме сладкарска боя червена, защото розовата вода е безцветна и няма как да стане розов локум, слагаме накрая, защото не искаме да се сготви с боята.

Изсипваме сместа върху хартия за печене в правоъгълна тава и оставяме в хладилника за около 3-4 часа.

След като е стегнало добре, изкарваме с хартията и започваме да режем на ленти на около пръст дебелина и отгоре слагаме от останалото нишесте, което е около половин пакет, може и пудра захар.

Режем на малки кубчета домашния локум с розова вода, овалваме всичко добре и редим в една чиния за сервиране.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *