Site Overlay

Домашен млечен хляб – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разтворих маята в топлото мляко заедно със захарта и солта, в друга купа разбърках добре, яйцето, водата, киселото мляко и олиото.

След това добавих млякото с маята към яйчената смес, разбърках добре и започнах да добавям брашно и да меся.

Оставих да втаса в купата в леко загрята фурна за около 20 мин.

После прехвърлих в леко намазнена и набрашнена формичка, пак втаса домашният хляб, докато изпълни формичката.

Намазах домашния млечен хляб с жълтък и пекох на 200°C – до приятен кафеникаво златист загар.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *