Site Overlay

Домашен патешки пастет – Рецепта

Начин на приготвяне:

Почистете дробчетата и измийте старателно под течаща вода.

Сварете ги за 30 мин в леко подсолена вода. Щом са готови, отцедете ги за половин час в гевгир.

Обелете и измийте лука. Натежете го на дребно.

В тиган загрейте маслото и задушете лука. Към него добавете и накълцаните скилидки чесън. Разбърквайте и внимавайте да не загорят.

Към тях добавете сварените и нарязани на парчета патешки дробчета.

Налейте 100 мл сухо вино и оставете да се готвят до извирането на течността.

Тогава овкусете с мащерката и сол на вкус.

Добавете сметаната и разбъркайте.

Щом сместа се сгъсти, отстранете съда от огъня.

Прехвърлете продуктите в кухненски робот или блендер домашния пастет и пасирайте до получаване на еднородна смес.

Домашния патешки пастет приберете в хладилника и консумирайте в рамките на 3-4 дена.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *