Site Overlay

Домашен сладкиш с грозде – Рецепта

“Взимайте една чепка грозде и запретвайте ръкави – домашният сладкиш с грозде е страхотен”

Начин на приготвяне:

Бият се яйцата със захарта до побеляване. Прибавят се останалите съставки по реда на изписването.

Тава 24.5х34.5 см се намокря, застила се с хартия за печене, омазва се с олио.

Изсипва се сместа, разхвърлят се зърната на плодовете отгоре, леко се притискат в тестото, но трябва да се виждат и на повърхността.

Домашният сладкиш с грозде се пече по средата на фурната, незагрята предварително, на 170 градуса без вентилатор, до суха клечка /около 45 минути/.

Плодовият сладкиш е приготвен по рецепта на Мариана Плачкова от Кулинарна мрежа за сладкиш с череши.

Видях идеята за заместване на черешите с грозде от Десислава Евстатиева – Кулинарна мрежа.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *