Site Overlay

Домашен сладкиш с пъпеш – Рецепта

“Невероятен сладкиш с пъпеш за повод или без “

Начин на приготвяне:

В купа разбъркваме киселото мляко и содата да шупне. Добавяме пудрата захар.

Не спираме да бъркаме. Аз използвах дървена лъжица. Сипваме маслото на тънка струя. Бъркаме. Накрая добавяме брашното и лимоновата кора.

Така готовата смес сипваме в кексова форма или тавичка, която предварително сме намазали с масло и поръсили с галета и канела.

Нарязания на кубчета пъпеш овалваме в грис и подреждаме отгоре.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 55 минути. Проверяваме с клечка.

Оставяме домашния сладкиш да се охлади напълно и преместваме в подходящ поднос.

Приготвяме глазура от 1 ч.ч. пудра захар и 2 с.л. лимонов сок.

Объркваме добре и с помощта на лъжица поливаме домашния сладкиш с пъпеш. Украсяваме по желание.

Аз използвах листенца прясна мента, корички от лимон и парчета пъпеш.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *