Site Overlay

Домашен сладолед без лактоза – Рецепта

Начин на приготвяне:

Намачкваме половината от ягодите и прецеждаме само сока. Останалите нарязваме на дребно.

Сипваме прясното мляко и захарта в тенджера и кипваме. Варим 20 минути, отместваме и оставяме да се охлади.

Разбиваме сметаната, добавяме млякото, сока от ягоди, ваниловата захар и парченцата ягоди. Разбъркваме и замразяваме готовия здравословен сладолед за 4-5 часа.

Сервираме домашния сладолед без лактоза, поръсен с шоколадови пръчици и украса по избор.

Страхотен и лесен за приготвяне домашен сладолед за горещите летни дни!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *