Site Overlay

Домашен сладолед с горски плодове – Рецепта

Начин на приготвяне:

Кипваме млякото и захарта на котлона. Разбиваме жълтъците и на тънка струйка ги наливаме при млякото.

Варим при непрекъснато бъркане до сгъстяване. Отместваме от котлона и оставяме да се охлади.

Намачкваме плодовете за домашния сладолед в купа и ги претриваме през цедка, за да отделим само сока.

Разбиваме сметаната, смесваме я с плодовия сок и с охладения млечен крем. Разбъркваме и прибираме във фризера за 20 минути.

След това изваждаме и разбиваме с миксер за 2-3 минути. Прибираме плодовия сладолед пак във фризера и го оставяме да се замрази напълно за 1-2 часа.

Сервираме нашия домашен сладолед с горски плодове, поръсен с шоколадови пръчици и с по една бисквитка във всяка купичка.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *