Site Overlay

Домашен хляб в плик – Рецепта

Начин на приготвяне:

В дълбока купа сложете топлата вода и изсипете маята в нея.

Разбъркайте и добавете захарта, солта и олиото. Започвате да месите, като добавяте по малко от брашното.

Готовото тесто оставете да втаса в купата, завита с кърпа.

Вземете вече втасалото тесто на масата и го разделете на две равни части. Всяка се оформя и се правят разрези отгоре (по желание).

Сложете хлябовете в пликове за печене на пиле и отново се оставят да втасат.

Печете в леко затоплена фурна на 180 градуса с вентилация за 45-50 Мин.

Домашният хляб в плик е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *