Site Overlay

Домашен шоколадов пудинг с плодове – Рецепта

Начин на приготвяне:

В дълбока тенджера слагаме брашното, захарта и нишестето. Добавяме прясното мляко и разбъркваме добре с телена бъркалка.

Тенджерата слагаме на котлона на среден огън.

Готвим и бъркаме непрекъснато. След около 10 минути започва пудингът да се сгъстява.

През това време шоколада чупим или режем на много малки парчета и го слагаме в отделна тенджерка.

Като е готов шоколадовият пудинг, дърпаме тендждерата от котлона, добавяме маслото и ванилията и го разбъркваме.

Веднага след това го изсипваме в тенджерката с шоколада. Изчакваме минутка и след това разбъркваме много добре с телената бъркалка до получаването на гладък пудинг.

В купички или чашки разпределяме нашият домашен шоколадов пудинг с плодове и украсяваме със свежи плодове или смлени ядки по избор.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *