Site Overlay

Домашен шоколадов сладолед с криспи – Рецепта

Начин на приготвяне:

Жълтъците се разбъркват с малко от прясното мляко.

Останалото мляко се загрява заедно със захарта. Прибавя се към жълтъците и се връща на котлона. Сместа се готви до леко сгъстяване, но без да завира.

Прибавят се шоколадите и се разбърква до тяхното разтопяване. Оставя се да изстине.

Сметаната се разбива до меки връхчета. Прибавя се към шоколадовата смес и се разбърква до еднородност.

Топчетата криспи се нарязват на две. Прибавят се към сладоледената смес.

Изсипва се в кутия и шоколадовият сладолед се замразява във фризер.

Да ви е вкусно и разхлаждащо!

Домашният шоколадов сладолед с криспи е чуден.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *