Site Overlay

Домашен шоколад с прясно мляко – Рецепта

Начин на приготвяне:

Вземете една голяма тенджера и сложете в нея захарта, брашното, ванилията и какаото на прах.

Разбъркайте ги, за да се смесят добре и след това започнете да доливате с млякото.

Добавяйте млякото постепенно с непрекъснато разбъркване. Включете на слаба степен котлона и разбърквайте, докато се хомогенизира сместа.

Внимавайте да не се получат бучки и след това добавете кравето масло.

След като е готов домашният шоколад, го махнете от котлона и го изсипете в десертни купички.

Също така може да го съхраните в голяма купа с капак или в бурканчета.

Домашният шоколад с прясно мляко е изключително подходящ за крем на торта, гарниране на палачинки или за приготвяне на шоколадови мусове и десерти.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *