Site Overlay

Домашен яйчен сладолед – Рецепта

Начин на приготвяне:

Жълтъците се разбиват със захарта и нишестето до пухкава смес. Прясното мляко се затопля леко и се добавя към яйчената смес, като се бърка непрекъснато.

Яйчената смес се поставя на котлон и се бърка непрекъснато, докато сместа се сгъсти.

Отстранява се от котлона и се остава да се охлади напълно.

Сметаната се разбива и се прибавя към охладената яйчено млечна смес.

Изсипва се в кутия или подходящ съд и яйченият сладолед се прибира във фризера за замразяване.

Изважда се през 1 час няколко пъти и се разбърква, за да стане пухкав сладолед.

Домашен яйчен сладолед – вкусен студен десерт!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *