Site Overlay

Домашна лютеница без стерилизация – Рецепта

Начин на приготвяне:

Чашата е с вместимост от 240 мл.

Измиваме доматите, нарязваме ги на не много едро.

Поставяме ги в тенджера и добавяме олиото, захарта, оцета и солта. Поставяме ги на огъня и оставяме да ври 20 минути.

Чушките изпичаме, обелваме и също нарязваме и варим заедно още 20 минути.

Морковите почистваме нарязваме на колелца, поставяме в съд и варим до готовност.

След като преминат 40 минути и са готови доматите и пипера, към тях добавяме и морковите.

Разбъркваме, добавяме на вкус черен пипер, чесън и магданоз.

Докато е още гореща насипваме лютеницата в буркани, затваряме, увиваме добре и оставяме да стои така, докато се охлади.

По този начин капачките добре ще се затворят и няма да има нужда от стерилизация.

Домашната лютеница без стерилизация е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *