Site Overlay

Домашна лютеница с печени чушки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарежете доматите и лука на парчета, рендосайте морковите и сложете всичко в дълбока тава.

Сложете тавата в загрята фурна на 220°C за около 2 часа, като периодично разбърквате.

Измийте чушките, почистете ги от дръжките и семето и ги изпечете.

Обелете ги и ги нарежете на парчета.

След като доматите вече са изпарили част от течността, прибавете нарязаните печени чушки и скилидките чесън нарязани на дребно.

Върнете тавата обратно във фурната и гответе още около 1 час, до постигане на желаната гъстота.

Извадете лютеницата от фурната и добавете олиото, оцета, захарта, солта, черния пипер и магданоза, нарязан на дребно.

Разбъркайте добре и след 15 минути, след като се е охладила я пасирайте.

Напълнете домашната лютеница в измити и подсушени бурканчета.

Затворете ги здраво с капачки и ги изварете за 15 минути.

От тази доза се получават около 10 бурканчета от 300 мл домашна лютеница с печени чушки.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *