Site Overlay

Домашна пилешка шунка – Рецепта

“Домашна пилешка шунка – за сандвички, за ястия и за какво още се сетите “

Начин на приготвяне:

Месото се измива много добре. Нарязва се на кубчета.

Чесънът се счуква на каша.

Във водата се слага счуканият чесън, сол, пудра захар и черен пипер.

Разбърква се много добре.

Пилешкото филе се залива със сместа.

Оставя се 30 мин в маринатата, след което се меси 10 минути.

Месото се поставя в плик.

Оставя се в хладилник за 12 часа, за да узрее бялото месо.

След това пликът се слага в шунковар.

Домашната шунка се вари се в тенджера с вода. Температурата на водата трябва да е между 75-80 градуса.

Вари се 2 часа, след което домашната пилешка шунка се охлажда.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *