Site Overlay

Домашна торта Сахер за празник – Рецепта

Начин на приготвяне:

Шоколадът трябва да е минимум 60% съдържание на какао.

Маслото трябва да е на стайна температура.

Започнете разбиването на маслото до получаване на пухкава консистенция.

Постепенно прибавете пудрата захар, като не спирате да разбивате с миксер.

Отделете белтъците от жълтъците.

Прибавяйте жълтъците един по един към маслената смес, като разбивате до усвояването им.

Белтъците трябва да са в суха и топла купа. Разбийте ги до гъст сняг и постепенно прибавете захарта – лъжица по лъжица.

Разтопете шоколада на водна баня. Прибавете го постепенно към маслената смес. Разбивайте до хомогенизиране.

Смесете белтъчната смес с маслената, като размесвате с помощта на лъжица от долу нагоре.

Постепенно прибавете и брашното до усвояването му. Сложете и 1-2 капки ванилия.

Сместа за шоколадовия блат е готова.

Застелете дъното на кръгла форма/24-26 см диаметър/ с домакинска хартия.

Изсипете сместа в тавата и внимателно разстелете.

Изпечете на 140-150 градуса. Първите 10-15 минути оставете вратата на фурната отворена.

Печете около 60-70 минути, като междувременно проверявате блата да не прегори. Трябва да остане мек /бързо прегаря/.

Оставете блата да се охлади.

С помощта на конец, изрежете два блата.

Затоплете кайсиевия конфитюр.

Намажете основният блат с кайсиевото сладко и слепете вторият блат.

Намажете от всички страни и оставете така, за да засъхне – добре е за едно денонощие.

Направете захарен сироп от водата и захарта.

Заварете за около 5 минути и леко охладете.

Разтопете останалия шоколад на водна баня. Внимателно прибавете захарния сироп към разтопения шоколад.

Бъркайте енергично. В началото масата ще стане много гъста, но постепенно ще се хомогенизира и ще се получи гладка и лъскава глазура.

Готовата глазура се излива веднага върху Сахера.

Домашната торта Сахер е готова!

Трудоемка е, но усилията си струват!

Много е вкусна, особено за ценителите на сладките изкушения!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *