Site Overlay

Домашни бургери с дърпано свинско – Рецепта

Начин на приготвяне:

Приготвяне на питките за бургери:

В голяма купа разтваряме маята в топлата вода заедно с 2 с.л. брашно и захарта. Разбъркваме и добавяме топлото прясно мляко заедно с разтопеното в него масло, солта и 1 чаша от брашното.

Разбъркваме с телена българка и добавяме и останалото брашно. Замесваме тесто. Оставяме го да втаса в намазнини купа, покрита с фолио за свежо съхранение, докато удвои обема си.

Оформяме 12 топки и ги оставяме да втаса втори път, покрити с кърпа.

Намазваме питките с жълтък, поръсваме със сусам и печем на 170°C за 25 мин.

Приготвяне на дърпаното свинско:

Месото нарязваме на кубчета, а лука – на полумесеци, слагаме ги в тенджера заедно с олиото. Запържваме, а щом месото смени цвета си, добавяме водата, соса Уочестър, солта и кимиона. Варим около 2 часа. Свинското е готово, когато се разкъсва без съпротивление с помощта на две вилици.

Сглобяваме сочните бургери. Спазваме хоризонтално плитките за хамбургери, слагаме лист маруля, отгоре кашкавал и накрая накъсано/дърпано месо.

Да ви е вкусно с тези домашни бургери с дърпано свинско.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *