Site Overlay

Домашни веган бургери – Рецепта

Начин на приготвяне:

Лещата се накисва от предната вечер и на другия ден се сварява. Изцежда се добре и се оставя да изстине.

Лукът и гъбите се нарязват на дребно и се запържват в сгорещено олио. Гъбите ще пуснат вода, така че се оставят на котлона, докато останат само на мазнина.

Лещата се смила в кухненски уред, а след това се прибавят гъбите и лукът и се смилат и те заедно.

Сместа се овкусява и се разбърква добре. Прибавя се галетата, докато стане по-гъста и плътна смес.

Царевичното нишесте се разбърква за панировката с млякото.

Кюфтетата от леща се оформят, като трябва да са плоски и по-широки за бургерите.

Всяко кюфте се потапя в млякото и се овалва в галета, след което се запържва от двете страни в сгорещено олио.

За приготвянето на самите бургери са необходими:

питки за бургери

салатка

зеленчуци – по желание домат, краставица, пиперка, червен лук

хумус

сосове – по избор кетчуп, майонеза, барбекю сос, горчица, чеснов сос

Питката се разрязва през средата. Долната половина се намазва с хумус.

След това се нареждат няколко тънки филийки краставица, 1 тънка филийка домат, отгоре 1 листо от салатката и върху нея 1 кюфте. Отгоре му се слага по 1 колелце от пиперката и от лука.

Върху долната страна на горната половинка от питката се слага по малко от избраните сосовете. След това питката се захлупва отгоре за завършек на веган бургера.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *