Site Overlay

Домашни мекици – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

В купа прибавете киселото мляко и содата, разбъркайте.

След като шупне, прибавете яйцето, солта, олиото, топлата вода и сухата мая, разбъркайте добре.

На етапи към тях при непрекъснато бъркане с шпатула, прибавяйте брашното и замесете много меко тесто.

Завийте тестото и оставете да втаса за 40 минути.

Нагрейте повечко олио в дълбок тиган на умерен огън, след което намалете огъня на по-слаб, оформяйте и разтегляйте от тестото мекици, които пържите до златисто от двете страни.

Сервирайте домашни мекици, поръсени с пудра захар, любимото ви сладко или сирене!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *