Site Overlay

Домашни петифури – Рецепта | Gotvach.bg

“Вкусни домашни петифури – идея за забавно приготвяне на десерт с децата или с любимия човек”

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват с захарта до получаване на пяна.

Добавя се олиото, пресятото брашно с добавен бакпулвер. По желание се добавя малко какао за украса на блата.

Сместа се разделя на две части и се пекат поотделно в предварително загрята фурна на 180°C за 15-20 мин.

Готовия блат се се сиропира със сок от компот, добавя се сметана, след това втория блат пак сиропиран със компот и най-отгоре разтопен шоколад.

Разрязва се на малки пастички.

Домашни петифури се декорират по желание.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *