Site Overlay

Домашно вино от шипки – Рецепта

Начин на приготвяне:

В дълбок съд се кипва водата.

Прибавят се 300 г сушени шипки.

Съдът се захлупва с капак, сваля се от огъня и се оставя да престои 30 минути.

След това получената отвара от шипки се прецежда и се прибавя захарта.

Разбърква се, докато се разтопи.

В туба от минерална вода се поставят 400 г измити, сушени шипки и се заливат с подсладената отвара.

Съдът се покрива с марля и се оставя на стайна температура за около 4-5 дни.

След това се прецежда и се налива в бутилки.

Така приготвеното домашно вино от шипки е много богато на витамин С и полезно!

Забележка: Тази напитка не е дълготрайна, затова да се съхранява в хладилник и да се консумира в по-кратки срокове!

Рецептата за домашни вино от шипки е от книгата Домашно консервиране на плодове и зеленчуци от Люба Бозукова и Захари Захариев. Издадена е през 1959 г.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *