Site Overlay

Домашно приготвена саздърма – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарязваме си овнешкото месо заедно с костите на парчета по на около 100 грама.

Не махаме кокалите, защото в тях има желатин, а той ни е необходим за рецептата за саздърмата.

Поставяме ги в студена вода за час-два.

Вадим поставяме в тенджера под налягане за по-бързо завиране, добавяме подправките и варим около час и половина.

Когато е готово месото, почистваме от костите, нарязваме и връщаме обратно в тенджерата.

След това месото слагаме в ринг или в двулитрова пластмасова бутилка – като леко притискаме и заливаме с мазнината.

Може да се сложи и в изкуствени черва, като се пълни в тях. В случая аз го направих с такива.

Връзваме от двата края и леко надупчваме.

Оставяме на хладно – хубаво да стегне, или поставяме в хладилника или фризера.

След ден домашно приготвената саздърма е готова за консумиране.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *