Site Overlay

Домашно прясно мляко от овесени ядки – Рецепта

Начин на приготвяне:

В купа сипваме овсените ядки, покриват се с 2 ч.ч. вода и оставяме да киснат за 10-15 минути.

Прецеждат се през сито и добре се изплакват ядките на течаща вода.

Заливат се нова минерална вода, но не цялото количество, и поставяме във висок съд.

Пасираме на гладка смес, може и с блендер.

Разрежда се с останалата вода и отново се прецежда през сито.

Може да овкусите с мед, течна стевия или сироп агаве.

Овесеното мляко се сипва в бутилка и в хладилника за 2-3 дни. Може да ползвате за кафето, кремчета или друго.

Чудесно ядково мляко! Преди употреба се разклаща. Отцедените ядки се ползват за пилинг на кожата.

Вкусно и здравословно домашно прясно мляко от овесени ядки без консерванти!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *