Site Overlay

Дундести малки питки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сухата мая се смесва със захарта. Към тях се изсипва леко затоплената вода. Разбърква се до получаването на хомогенна смес.

Завива се с чиста кърпа или стреч фолио и се оставя на топло за 10-15 минути.

След това се прибавят и останалите продукти. Замесва се меко тесто.

Готовото тесто се оставя завито и на топло да втаса за около половин час.

От втасалото тесто се оформят малки питки. Редят се в тава, която е застлана с хартия за печене.

Наредете хлебчетата на разстояние една от друга.

С остър нож се правят няколко разреза върху всяка питка.

Оформените малки питки се оставят да втасат още един път за 30 минути.

След това се помазват с разбития жълтък с малко вода и се слагат във фурната.

Дундестите малки питки се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30-40 минути.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *